АРАБІКА
Плоди Арабіки містять: 18% ароматичних масел, 1-1,5% кофеїну. Смак кави, приготованого з Арабіки - солодкий, з легкою кислинкою. Найкращі зерна дають різновиди Арабіки Тіпіка, Бурбон і Марагоджип.
Арабіка становить майже 70% усього виробленого у світі кави. Кількість сортів дерева аравійського, які використовують сьогодні в кавовій промисловості - 45-50. Проте вирощувати її досить важко, оскільки вона дуже чутлива до хвороб, шкідників і заморожувань.
Арабіка становить майже 70% усього виробленого у світі кави. Кількість сортів дерева аравійського, які використовують сьогодні в кавовій промисловості - 45-50. Проте вирощувати її досить важко, оскільки вона дуже чутлива до хвороб, шкідників і заморожувань.